Medelhavsburgare med soltorkade tomater och feta

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Har en strykande åtgång hemma hos oss och alla våra barn. Brukar själv göra tre dubbel sats :-o

Ingredienser

  • 400 g nöt- eller blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm pepparmix
  • 2 krm Santa Maria grillkrydda Vitlök och örter
  • 10 soltorkade tomater
  • 100 g fetaost
  • 2 tsk smör- & rapsolja
  • Ugnsbakad klyftpotatis
  • 1 kg potatis
  • 1 tsk salt
  • Tomatsalsa
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 stor gul lök
  • 1 paprika, valfri färg
  • Salt
  • Sambal oelek efter smak
  • 2 msk sirap, gärna mörk
  • Servera med
  • 2 dl gräddfil eller creme fraiche
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225º. Tvätta potatisen och dela den i halvor. Krydda potatishalvorna med salt och lägg dem i en långpanna. Stek i mitten av ugnen ca 30 min.
    2. Blanda färsen med salt, peppar och grillkrydda Hacka tomaterna och fetaosten grovt och blanda ner dem. Rulla färsen till 16 stora köttbullar. Bryn dem runtom i smör-&rapsolja i en stekpanna. Fortsätt steka på medelvärme ca 10 min.
    3. Stek upp lök och parika, salta och blanda i krossade tomater, sambal oelek och sirap. Smaka av. Servera med gräddfil, ugnsbakad klyftpotatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Kaneta 1 april 2008

    Jätte goda! Jag använde min egen grillkrydda, finns bland mina recept, och tog basilika och oregano i. Jag serverade rattatoi och ris till. Gott det med.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben