Medelhavsgratäng

Serverar: 4 portioner

Fänkål, saffran och oliver tar smaklökarna till sydligare breddgrader...gott och lättlagat.

Ingredienser

  • 8-10 potatisar av mjölig sort, ca 3/4 kg
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 fänkål, ca 250 g
  • ½ påse saffran, 0,25 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 dl svarta oliver med kärnor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatisen. Skala och hacka vitlöken.
    2. Dela fänkålen och skär den i skivor. Blanda potatis, vitlök, fänkål, saffran, salt, peppar, timjan och oliver i en smord ugnssäker form. Häll på grädde och mjölk.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen 40-45 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben