Medelhavsgratäng med fisk

Serverar: 4 portioner

Spännande smaker toppar denna gratäng, såväl väldoftande basilika som soltorkade tomater och marinerad paprika.

Ingredienser

  • 600 g fryst vit fisk, filéer eller i block
  • Smör till formen
  • 10-12 strimlade soltorkade tomater i olja
  • 1 dl strimlad färdigmarinerad paprika
  • ½ dl halverade gröna urkärnade oliver
  • 1 kruka finhackad basilika
  • 1 dl riven parmesanost
  • 4 dl vatten
  • 3-5 msk Touch of taste hummerfond
  • Garnering
  • Dill
  • Salladslök
  • Ärtskott
  • Instruktioner

    1. Smörj en eldfast form. Dela fiskblocket i mindre bitar, ca 2 cm stora, och lägg i formen.
    2. Blanda samman tomater, paprika, oliver, basilika och parmesanost och bred ut på fisken. Rör ihop vatten och hummerfond och häll över gratängen, peta med en gaffel så att vätskan rinner ner i formen. Gratinera i nedre delen av ugnen i 200 grader, 40-45 minuter.
    3. Ta ut och låt gratängen vila lite. Garnera med dill, finhackad salladslök och lite ärtskott.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben