Medelhavsjärpar med krämiga champinjoner.

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Mat till fredagsmiddag

Ingredienser

  • 400 gr köttfärs
  • 2 ägg
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1/2 dl oliver, finhackade
  • 1/2 dl soltorkade tomater, finhackade
  • 2 msk bladpersilja, finskuren
  • 2msk smör
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 200 g små champinjoner
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 1 röd chile, skuren i skivor
  • persilja
  • Instruktioner

    Blanda färsen med ägg och ströbröd. Vänd ner lök, oliver, tomater och persilja. Salta och peppra.Forma färsen till järpar och stek i lite smör på medelhög värme i ca 8 min tills de fått fin färg och är genomstekta. Stek champinjonerna på hög värme i smör tills de är gyllenbruna. Sänk värmen och tillsätt grädde och chili. Låt småpputtra ett par minuter och smaka av med salt. Servera järparna med gräddkokta champinjoner och couscous.Garnera gärna med strimlad persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben