Medelhavsjärpar med tomat- och dragonsalsa

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Ät med pasta, potatis eller bulgur om du är extra hungrig eller tränar mycket. Det funkar väldigt bra att blanda ner bulgur eller pasta i salsan om man vill. Passar oxå utmärkt att äta kalla på en utflykt.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs, eller lammfärs
  • 50 g riven parmesanost
  • 1 ägg
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 msk kallt vatten
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • Salsan
  • 4-5 tomater
  • 1 rödlök
  • ½ kruka färsk dragon eller 1 tsk torkad
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 krm flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • Till servering
  • 4 msk lätt crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Blanda färs, ost, ägg, vitlök, vatten, salt och peppar i en bunke. Forma till 8 små biffar och stek i oljan ett par minuter per sida.
    2. Skär tomaterna smått. Skala och hacka löken. plocka dragonbladen. Blanda med vinäger, salt och peppar.
    3. Servera järparna med salsan och en klick creme fraiche.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben