Medelhavssallad med citrusvinegrette

Serverar: 4 portioner

Frisk sallad

Ingredienser

  • 2 dl kokta små linser
  • 250 g kokt potatis
  • 50 g kapris
  • 0.5 st rödlök
  • 0.5 st fänkålshuvud
  • 0.5 ask cocktailtomater
  • 50 g soltorkade tomater
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 25 g ruccola
  • 1.5 dl citrusvinegrette
  • Citrus Vinegrette
  • 3 st citroner, saft och skal
  • 3 st lime, saft och skal
  • 4 msk dijonsenap
  • 1 msk honung
  • 1 dl olivolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Dela potatisen i stora bitar. Skär rödlöken i tunna ringar. Finstrimla hela fänkålen. Blanda alla ingredienser med vinegretten i en skål. Vänd ner ruccolan. Toppa salladen med basilika.
    2. Citrus Vinegrette: Pressa saften ur citronerna och limen och riv skalet fint. Blanda med resten av ingredienserna utom olivoljan i en mixer. Häll sedan sakta ned oljan under mixning. Smaka av med salt och vitpeppar. Häll upp på flaska.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben