Ungsbakad lax med medelhavssallad

Serverar: 2 portioner

Tid: 45 minuter

Jag älskar lax och jag älskar ruccola. Jag tog lite av det jag hade i kylskåpet och slängde ihop denna goda rätt - helt i min smak.

Ingredienser

  • 2 laxfiléer á 140 g
  • 2 msk smör
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk timjan
  • 2 små vitlöksklyftor
  • 1 liten rödlök
  • 20-30 g ruccola
  • 2 tomater
  • 4 champinjoner
  • 1 dl soltorkade tomater i olja
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 msk pinjenötter
  • Instruktioner

    Börja med att tina laxfiléerna, jag valde micron, och sätt på ugnen på 200 grader. Skär sedan rödlöken i tunna skivor och lägg de i vatten, så att den får en mildare smak. Medan rödlöken ligger i vatten så lägg laxfiléerna i en smörsmord ugnssäker form och salta. Hacka eller pressa vitlöken över laxen och strö sedan över timjan. Ställ sedan in formen i ugnen - gräddas i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter. Skär champinjonerna i skivor och tomaterna i klyftor. Lägg ruccolan i en skål, tillsammans med tomaterna, soltorkade tomaterna, oliverna, champinjonerna och rödlöken och blanda. Strö sedan över pinjenötterna. Lägg upp på fat tillsammans med laxen - färdigt att servera. Hoppas det smakar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben