Medelhavstortellini med kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Snabb tortellini med smak av medelhavet

Ingredienser

  • 250 g tortellini
  • 400 g kyckling i munsbitar
  • 1 finhackad, spansk peppar
  • 1 finhackad, gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 50 g pinjenötter
  • 1 kruka, finhackad färsk basilika
  • 20 finhackade soltorkade tomater
  • 1 citron, finhackat skal
  • 10 skivade gröna oliver
  • 100 g hackad ruccola
  • 100 g hackad bladpersilja
  • 150 g tärnad fetaost
  • 1 msk krossad svartpeppar
  • 2 msk krossad rosépeppar
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    Rosta pinjenötterna i torr panna och lägg åt sidan. Krydda kycklingen med salt och peppar och stek i olivolja. Lägg åt sidan. Fräs lök, vitlök och chilipeppar i i olivolja i 5 minuter utan att det tar färg. Krydda med svartpeppar och rosépeppar, lägg i kyckling och de rostade pinjenötterna, sänk värmen och rör om. Lägg i citronskal, oliver, ruccola och bladpersilja och rör om. Låt småputtra i 3 - 5 minuter under omrörning. Häll över fetaosten, lägg på locket och låt stå på låg värme i ytterligare 5 minuter. Servera med grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben