Medieval Shepherd 's Pie

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

På gotlandsbåten köpte jag en kryddblandning, "gotlands medeltidskrydde", Sjaustrukockens.* Jag funderade på lämplig användning... Och när jag skulle göra Shepherd's Pie hade jag slut på på worcestershiresås och prövade medeltidskryddan istället! Perfekt smakbrytning till lammkött.

Ingredienser

  • 400 g lammfärs
  • 1 gul lök
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 1 tsk "Gotlands medeltidskrydde" *
  • 4 port potatismos (1 påse pulver)
  • 1 ägg
  • 1 dl riven ost
  • * Om du inte har vägarna förbi Gotland
  • Efter smak, en pytteliten nypa av
  • Mejram
  • Oregano
  • Gurkmeja
  • Nejlika
  • Spiskummin
  • Kanel
  • Ingefära
  • Muskot
  • Koriander
  • Kardemumma
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader, smörj en ugnsform med lite av oljan. Fräs lammfärsen tillsammans med lök och vitlök. Rör i tomatpuré, salta och krydda. Gör potatismoset, 1 påse om man använder pulver. Rör ner osten och ägget.
    2. Lägg färsen i botten av formen, toppa med moset. Grädda i mitten av ugnen, ca 200 grader, tills rätten är gyllenbrun på ytan.

    Liknande recept

    5
    2 h 30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben