Mega mixad havsdjurs röra

Serverar: 5 portioner

Tid: 15 minuter

Vart gott och måtten är inte helt exakta Serveras till fiber eller vanliga baguetter eller på en god limpa med smör, tomatskivor och bladsallad och gräddost

Ingredienser

  • 2 dl räksallad rybergs
  • 2 dl skagenröra rydbergs
  • 1 dl heta kräftskärtar i aioli (dant´s) (kan uteslutas)
  • 150-200 g kallrökt lax eller vanlig stekt lax
  • 3,5 msk dill
  • 3,5 msk gräslök
  • 5 stora hårdkokta ägg
  • 0,5-1 dl milda kalles kaviar
  • 0,5 dl röd lök
  • 0,5 dl gul lök
  • blandpeppar eller grovmalen svart peppar
  • ev med chili och lite lime i efterhand
  • Instruktioner

    1. Ta fram mixerassistenten eller stavmixern med en stor skål av plast tex Hacka lökarna i cm bitar och ta alla varor förutom kaviar ner i mixern. Mixa tills bitar blir ca 3 mm Smaka av smeten eller röran och komplettera sen fritt med kaviar som sälta, peppar, chilikrydda och ev lime och socker och rör om noga med slev och smaka av sen
    2. Låt stå kallt och skyddat i kylskåp några timmar
    3. Servera i baguetter med sallad, tomater, gurka eller annat vitt eller fiberrikt mjukt platt bröd och ev med gräddost skivor

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben