Melon och mangosallad med pistagenötter

Serverar: 6 portioner

Det här tycker jag passar utmärkt som efterrätt vid kräftskivan eller grillfesten, efter all sälta är det gott med en syrlig och fräsch sallad.

Ingredienser

  • ½ vattenmelon
  • 1 honungsmelon
  • 1 galiamelon
  • ½ nätmelon
  • 2 limefrukter
  • 3 mangofrukter eller ca 200 g frysta mangotärningar
  • Ca 100 g skalade osaltade pistagenötter
  • Instruktioner

    1. Tina mangon om den är fryst (om färsk dela på längden runt kärnan och skär ur köttet i kuber).
    2. Skär allt melonkött i bitar/kuber och häll frukterna i en stor skål. Pressa limen och häll över saften.
    3. Blanda försiktigt. Ställ svalt till servering och strö då grovhackade pistagenötter över.
    4. Tips! Garnera med en halv kruka mynta eller basilika och servera salladen med Crèma di Balsamico.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben