Melonsallad

Serverar: 6 portioner

Tid: 15 minuter

Melon kan användas till annat än efterrätter och som entrérätt med skinka! Här en fin sallad med melon, som passar till de flesta kötträtter.

Ingredienser

  • 1 liten eller 1/2 stor honungsmelon
  • 1 huvud isbergssallad
  • 1 röd paprika
  • 3 schalottenlökar
  • Marinad
  • 5 msk god matolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • Lite vitpeppar
  • 2 msk hackad persilja
  • ev 3 msk solrosfrön att strö över
  • Instruktioner

    1. Dela melonen och skrapa bort kärnorna. Skär melonköttet i tärningar.
    2. Skölj isbergssalladen och låt den rinna av. Strimla salladen. Ansa och skär paprikan i tunna strimlor och hacka lökarna fint.
    3. Vispa samman alla ingredienserna till marinaden. Blanda melon, sallad, paprika och lök i en skål och häll marinaden över. Strö ev några msk solrosfrön över salladen.
    4. Blanda om strax före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Somriga sallader
    Sallader är så tacksamma för de kan varieras i det oändliga. Bara fant...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben