Melonsallad med basilikakräm

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Kan med fördel serveras som en förrätt

Ingredienser

  • 1 morot
  • 1 äpple
  • 2 små mogna meloner
  • 80 g rökt skinka, ca
  • 200 g majs i burk, ca
  • 1 dl gröna ärtor
  • Basilikakräm
  • 1 kruka basilika
  • 2 dl matlagningsyoughurt
  • Lättmajonnäs, ca 3/4
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skala moroten och skär den i små tärningar. Koka tärningarna några minuter i lättsaltat vatten. Häll bort vatten och spola morotstärningarna i kallt vatten. Låt rinna av ordentligt. Skala eventuellt äpplet. Kärna ur, skär det i tärningar. Halvera melonen och kärna ur. Gröp ur fruktköttet och tärna det. Tärna skinkan. Blanda samman morot, äpple, melon, skinka, majs och ärtor. Lägg det i de urgröpta melonskalen. Hacka basilikan fint och lägg alla såsingredienser i en mixer och kör till en kräm. Smaka av med salt och peppar. Bjud såsen till melonsalladen. Serveran gärna dillkokt potatis till eller pasta går också bra. Glöm inte det nybakade brödet. LYCKA TILL !

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben