Melonskålar med hallon och grädde

Serverar: 4 portioner

Hallon och melon hör verkligen sommaren till och smakar alltid lika härligt tillsammans. Cantaloupe. Melon med orange eller grönt fruktkött och har ett finmaskigt nät på skalet. Passar bra i sallader, till kallskuret och rökt fisk såväl som till dessert. Ogen och galia. Ogenmelon och galiamelon är små och runda med gulgrönt skal. Fruktköttet är ljusgrönt. Passar som dessert.

Ingredienser

  • 2 små meloner, t ex galia, ogen eller cantaloupe
  • 2-3 dl hallon
  • 2 msk hackad mynta
  • Rivet skal och saft av 1 lime
  • Vaniljgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • Instruktioner

    1. Börja med vaniljgrädden. Klyv vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna. Vispa grädden tillsammans med vaniljfröna. Vänd ner yoghurten.
    2. Halvera melonerna, ta bort kärnorna och gröp ur melonköttet.
    3. Blanda försiktigt melon, hallon, mynta, limeskal och saft.
    4. Servera fruktsalladen i melonskålarna. Toppa med en klick vaniljgrädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben