Merits gröna bakelser

Serverar: 20 portioner

Med en påse grönsaksblandning i frysen är de här goda och frasiga pajerna på bordet på ett vips.

Ingredienser

  • Smuldeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 dl kesella
  • Fyllning
  • 1 msk matolja
  • Ca 500 g frysta wokgrönsaker
  • 3-5 soltorkade tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 1-2 msk hackad basilika
  • 1 tsk salt
  • Garnering
  • 2 msk sesamfrön
  • Tillbehör
  • Små portionsformar av engångstyp
  • Instruktioner

    1. Börja med fyllningen. Värm oljan i en stekpanna. Fräs grönsakerna glansiga 5-6 minuter på medelvärme. De behöver inte tinas först. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Hacka tomaterna. Pressa vitlöken. Tillsätt tomathack och pressad vitlök till grönsaksfräset. Gör äggstanningen. Vispa ihop ägg, riven ost, basilika och salt.
    3. Fördela grönsaksfyllningen i 20 portionsformar. Fyll dem bara till 3/4. Samla formarna på en plåt.
    4. Fördela äggstanningen över grönsakerna. Blanda försiktigt. Grädda formarna mitt i ugnen ca 5 minuter. Gör smuldegen. Hacka samman mjöl, matfett skuret i bitar och kesella till en smuldeg.
    5. Fördela smuldegen över grönsakerna och äggstanningen. Strö över sesamfrön. Grädda bakelserna mitt i ugnen ca 10 minuter. Servera dem varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben