Mexikansk fylld kotlett

Serverar: 6 portioner

Helstekt kotlett som bjuder på många smaker.

Ingredienser

  • 2 kryddiga korvar
  • 1 msk olivolja
  • 1 rödlök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tomat, fint tärnad
  • 1 dl kokt långkornigt ris
  • 1 dl koriander, hackad
  • 3 msk ströbröd
  • 1 benfri kotlettrad, ca 1,25 kg
  • Instruktioner

    1. Skär upp kotlettraden på långsidan som en fjäril.
    2. Dela korvarna på längden och gröp ur innehållet ur skinnet med en sked. Kasta bort skinnet.
    3. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och fräs lök och vitlök 2-3 minuter tills löken börjar mjukna. Lägg i korvköttet och bryn under omrörning cirka 5 minuter tills köttet är brynt runtom. Tillsätt tomat, ris och koriander och blanda väl. Ta av från värmen och låt svalna. Rör ner ströbrödet.
    4. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ut kotlettraden på arbetsbordet och fyll med risblandningen. Rulla ihop köttet och bind ihop med kökssnöre. Lägg köttet på ett galler i en braspanna. Häll lite vatten i botten på braspannan.
    5. Sätt in steken i ugnen och stek 20 minuter, sänk värmen till 175 grader och stek ytterligare 40 minuter. Häll på vatten efterhand om det behövs.
    6. Ta ut köttet ur ugnen, vira in i aluminiumfolie och låt vila 15 minuter. Ta bort snöret och skiva upp steken. Servera gärna med rostade grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben