Mexikanska köttbullar med tortilla

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Ett mycket gott alternativ på köttbullar

Ingredienser

  • Köttbullar
  • 500 gr nötfärs
  • 1 st zucchini
  • 1 st gul lök
  • 1 st ägg
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 2 burkar hela tomater
  • 1 st spansk pepparfrukt
  • 2.3 dl hönsbuljong
  • Tortilla
  • 4-5 råa potatisar
  • 1 st gul lök
  • 6 st ägg
  • 3 msk olivolja
  • 1 st grön paprika
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Köttbullar: Tärna Zuccinin smått och blanda med färsen. Hacka löken fint, vispa ägget. Blanda lök, ägg, färs och kryddorna och forma färsen till ganska stora bullar. Dela och kärna ur pepparfrukten, mixa den tillsammans med tomaterna och spadet. Häll i en gryta och späd med buljongen och låt koka upp. Lägg i köttbullarna och låt de sjuda i ca, 20 minuter. Servera med ris, potatis, pasta eller tortillas.
    2. Tortillas: Skala och skiva potatisen, hacka löken grovt och fräs allt i olja ( Het ) i ca: 8-10 minuter. Tillsätt Olivoljan, Paprikan, Vitlöken, Salt & Peppar. Vispa äggen och häll äggsmeten över allt, grädda gyllenbrun och vänd den med lock/tallrik och grädda andra sidan. Servera med köttbullarna, sallad och vitlöksbröd.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben