Mias köttfärssås med kaffesting

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Rätt vad det var så blev det så där lyckat bara. Jag vet, alla har egna sätt att göra kf såsen på, och det är inget vi slår upp kokboken för egentligen. Men jag vill på det här sättet ge tips om kryddning/smaksättning som verkligen var WOW.

Ingredienser

  • 6 hg nötfärs
  • 1 msk olja för stekning
  • 4-6 klyftor vitlök
  • 1-2 liten gul lök
  • 3-4 msk tomatpuré
  • 1 burk (ca 450 g) krossade tomater
  • 1 buljongtärning, oxbuljong
  • Vatten att späda med
  • Salt
  • Peppar
  • Provencalska örter - ca 1 msk (blandning)
  • eller
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk körvel
  • 1 tsk mejram
  • 1½ dl kaffe (starkt bryggkaffe)
  • Instruktioner

    Hacka lök och vitlök, värm upp pannan. Ha i lite olja, fräs lök o vitlök, sen i med färsen. Rör om och se till att det blir bra fördelat, jag avskyr klumpar i köttfärssås. Sedan i med buljongtärning, smula den. På med kross tomat, späd med vatten till bra konsistens, krydda. Låt småkoka minst en halvtimme. Smaka av. På slutet tar du i kaffe, salt o peppar, andra kryddor efter smak. Låt stå o sjuda lite till. Smaka av igen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben