Mimosasallad á la Monika

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 10 minuter

En underbart god mimosasallad som jag själv älskar. Toppengott i smörgåstårta eller på en skinkmacka. Även som tillbehör på buffébordet.

Ingredienser

  • 1½ dl vispgrädde
  • 1 dl gräddfil
  • 3-4 msk lättmajonnäs
  • 1 konservburk fruktcocktail, 400 g
  • 1 äpple
  • 1 dl vindruvor, helst kärnfria
  • Några blad citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Öppna en burk fruktcocktail. Slå fruktcocktailen i en sil och låt sockerlagen rinna av.
    2. Vispa grädden i en skål. Skala och skär äpplet i små bitar.
    3. Blanda ner gräddfilen och majonnäsen i den vispade grädden och tillsätt frukt efter behag.
    4. Slå upp salladen i en skål och garnera med delade vindruvor och några blad citronmeliss. Mums!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    santafe1 5 januari 2010

    Den här salladen gjorde jag till julbordet,kanongott.Av mig får du 5 poäng.

    Rulan 5 april 2012

    Testade det här receptet - JÄTTEGOTT!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben