Min egen råkostsallad

Serverar: 4-5 portioner

En enkel och god sallad till vilken maträtt som helst. Passar utmärkt till pizza. Ungdomarnas favorit.

Ingredienser

  • 1 liter finriven vitkål
  • 1-2 grovt rivna morötter
  • 7-10 cm finhackad purjolök
  • Dressing
  • 5 msk olivolja eller rapsolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Finhackad persilja
  • En nypa timjan
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • ½-1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Strimla vitkålen med osthyvel, riv morötterna och blanda. Skär purjolöken i fina strimlor. Blanda dressingen som sedan hälls över salladen. Låt stå i press minst 30 minuter före serveringen.
    2. Variationer: Paprika i strimlor kan man ha i om man vill. Byt ut vitlöken mot valfria örtkryddor i olja/vinägerblandningen Strö över hackad persilja eller annat kryddgrönt
    3. Tips: Lägg stenar i en plastpåse och ha som tyngd på salladen.

    Liknande recept

    5
    40 min
    4
    1
    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben