Gräddig Rotfruktskaka.

Serverar: 4 portioner

Mycket krämig och god.

Ingredienser

  • 500 g rotselleri, morötter och/eller palsternackor
  • 2 potatisar
  • Smör
  • 1 1/2 tsk örtsalt
  • 2-2 1/2 dl Kelda mellangrädde
  • Persilja
  • Instruktioner

    Skala och riv rotfrukter och potatis grovt. Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Lägg raspet och platta ut det i hela pannan. Krydda med örtsalt. Stek ca 5 min. Dela kakan i 4 bitar och vänd dem med en stekspade. Häll på grädden och lyft lite på kakan så att grädden rinner ner. Stek på svag värme i ytterligare 10-12 min. Strö över hackad persilja. Servera med råkostsallad och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben