Mager curry kyckling.

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Denn gryta är underbart god och dessutom så mager att du kan äta nästan hur mycket som helst utav den!

Ingredienser

  • 4-5 st ca 1 kg Kycklingfiléer
  • 1 tsk Orientalisk curry
  • 1 frp krossade tomater
  • 1- 2 st vitlök
  • Svartpeppar
  • Oregano
  • 1-2 msk Köttbuljong pulver
  • Några nypor Salt
  • Instruktioner

    1. Använd en lergryta som stått i vatten i minst 30 min om den är använd, och minst 2 timmar om den är ny...
    2. Tina 4-5 kycklingfilér. Krydda dem med salt och orientalisk curry. (Jag använder rätt mycket curry.) Dela filéerna lite grovt. Pressa i en vitlök i de krossade tomaterna. Ös ner de grovt hackade filéerna i lergrytan . Blanda ner svartpeppar, oregano, häll även ner 1 - 2 msk köttbuljongpulver i de krossade tomaterna och rör om. Häll de krossade tomaterna med kryddblandningen över kycklingen. Fördela sedan detta jämt och rör om med en sked.
    3. In med lergrytan i kall ugn, på nedersta falsen, vrid till 200 °C och låt stå i ca 60 - 70 min, beroende på de grova bitarna kyckling.
    4. Servera gärna med kokta morötter och ris eller potatis om man hellre vill ha det och en råkostsallad på vitkål, morötter och krossad ananas.
    5. Mumma!
    6. Detta är hur gott som helst och inget fett alls! Att laga i en lergryta gör att kycklingen blir så saftig och god!

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    wimpan 30 januari 2009

    Tack för ett supergott recept,jag och min gubbe njöt av varenda tugga =D

    fahlen68 14 mars 2011

    Åh vad roligt att höra!!!! Enkelt, magert och gott!!! /Sus

    Lunchdax 5 april 2012

    Superenkel att slänga ihop. Hade ingen lergryta utan tog två glasformar så det såg åtminstone ut som en glas-lergryta. Blev saftigt och gott. Men curryn blev nog ingen favorit hos de flesta hos mig i alla fall.

    fahlen68 5 april 2012

    Hej Roligt att du tyckte den var enkel att tillaga, för det är det som är meningen. Du kan utesluta curry och välja en krydda som du själv gillar. Då denna är ganska stark. Då denna maträtt är mager så är det rätt gott med lite starka kryddor till. =) Lycka till!

    Relaterade Artiklar

    Kokosmjölk
    Kokosmjölk är en basingrediens i det asiatiska köket, att vara utan...

    Potatis - möjligheternas rotfrukt
    Potatis har fått oförtjänt dåligt rykte de senaste åren. Hederlig pota...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben