min goda julkola med sting av vanilj och mandel

Serverar: 30-40 portioner

Tid: 15 minuter

Denna kola kom till av att jag hade vispgrädde över från en annan kola, lade i lite av varje som jag hade hemma

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl ljus sirap
  • 100 gr smör
  • 1 msk vanilinsocker
  • 1 påse hackad skållad mandel
  • Instruktioner

    1. Smält smöret, lägg i allt utan vanilinsocker och mandel, låt koka på halv värme, men det ska koka, gör kulprovet från ca 15 minuter, annars koka längre till den är färdig Kulprovet är lite kallt vatten i en kopp, lägg i lite kolasmet i koppen, när kolan blir lagom till att rulla en kula, är den färdig när den kokat färdig så lägg ner vanilinsocker och mandel.
    2. Häll över i en liten fyrkanrtig form med bakplåtspapper, låt stelna, kan ta några timmar.
    3. Skär kolan i lagom bitar, jag köper cellofan som jag klipper i lagom bitar och lindar in kolan i, fäst med en bit genomskinlig tape.
    4. Ät och njut god jul Lillaloppan

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben