Min goda julsill

Serverar: 5-7 portioner

Tid: 1 dag 12 timmar 15 minuter

Denna inläggning finns alltid med på mitt julbord. Har gjort den i många år och är alltid lika populär.

Ingredienser

  • 3 salta sillar
  • Lag
  • 1 ½ dl ättika
  • 3 dl vatten
  • 3 dl socker
  • 2 tsk kryddpeppar, grovstötta
  • 2 rödlökar
  • 1 morot
  • Mycket dill
  • Instruktioner

    Lägg sillen för urvattning i 12 timmar. Koka lagen till den blir klar, cirka 5 minuter. Låt lagen kallna. Skiva moroten och löken. Varva den hela sillen, lök, morot samt dill och slå lagen över. Ställ den kallt och låt stå 1 dygn innnan den tas upp och skäres i bitar. Lägg den i en vacker burk med lite av spadet, dill ,morot och lök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben