Drömgod julsill

Serveras med nykokt potatis och kokta ägg som lunchrätt eller på sillbordet.

Ingredienser

  • 600 g rensad strömming
  • 1 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 1/2 tsk strösocker
  • 1 tsk svartpepparkorn, krossade
  • 1 tsk vitpepparkorn, krossade
  • 1 rödlök
  • 1 dm purjolök
  • Lag
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 dl inläggningslag koncentrerad
  • Instruktioner

    1. Skölj strömmingen och låt den rinna av. Rulla ihop den med skinnsidan utåt och lägg dem tätt intill varandra i en vid gryta. Blanda vatten, salt och socker och häll över strömmingen. Sjud på mycket svag värme i 8-10 minuter.
    2. Slå försiktigt av vattnet och lägg därefter strömmingsrullarna i en glasburk, varvade med den krossade pepparn. Låt kallna. Koka upp vatten och inläggningslag. Låt kallna. Hacka löken och lägg den på strömmingen. Häll på den kalla lagen och ställ i kylskåp i 1 dygn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben