Anns julsill med currysmak

Ännu ett mycket gammalt recept, något modifierat. Såsen räcker till 6-8 sillfiléer eller 1 kg strömming.

Ingredienser

  • Ansjovisfiléer, böcklingfiléer, matjessillfiléer, urvattnade saltsillfiléer eller ättiksbehandlad strömming
  • Såsen
  • 1 dl svensk senap
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk vinäger
  • 1 dl olja (obs! ej olivolja)
  • 3/4 dl gräddfil
  • 1 dl finhackad rödlök
  • Rikligt med finhackad dill
  • 2 tsk curry
  • Instruktioner

    1. Blanda i en skål senap, socker och vinäger. Rör i oljan i en fin stråle. Blanda sedan i gräddfil, finhackad rödlök och finhackad dill. Smaksätt med curryn.
    2. Varva såsen i en burk med någon av sillsorterna. Låt sillen dra i ett dygn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben