Min godaste kycklingpasta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Detta blev väldigt omtyckt här hemma och på jobbet. Testa gärna att variera grönsakerna

Ingredienser

  • 3 grillade kycklingfiléer ca 500g
  • 1 rödlök
  • 100 g färska champinjoner
  • 100 g körsbärstomater
  • 1 liten grön paprika
  • 2 morötter
  • ½ dl vatten
  • ¼ kycklingbuljongtärning
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1 msk kinesisk soya
  • 1 tsk dijonsenap
  • 400 g pasta t.ex spaghetti eller tagliatelle
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Mald muskot
  • Cayenne
  • Instruktioner

    1. Börja med att steka eller grilla kycklingfiléerna med valfri kryddning. Skär sedan kycklingen i lagom stora bitar.
    2. Strimla löken och champinjonerna. Skala och skär morötterna i halvcirklar, ca en halv cm tjocka. Klyfta tomaterna och strimla paprikan
    3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    4. Fräs löken, champinjonerna och lite av morötterna i lite smör eller olja i en kastrull, tillsätt vatten och buljongen och låt puttra i ett par minuter.
    5. Tillsätt crème fraiche, yoghurt, soya och dijon och låt allt värmas upp. Krydda, salta och peppra efter smak. Låt paprikan och tomaterna vara med i kastrullen de sista 3-4 minuterna innan servering.
    6. Blanda ner kycklingen i såsen. Häll såsen över den nykokta pastan, servera med parmesan och färsk basilika
    7. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (2)

    PiNkKiLLeR 5 januari 2012

    Hur kryddar du kycklingen? Jag kan ingenting om matlagning så jag kan inte improvisera.

    _Kockfan_ 8 augusti 2013

    Körde detta som perSonalmat , mycket uppskattat, marinerade upp pippin med persilja,vitlök,timjan, soya och olivolja . Det du. Det blev kanoners. Tack för idén !,,

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben