Min godaste smulpaj

Serverar: 4-8 portioner

Tid: 20 minuter

Lätt att göra, lätt att äta, serveras gärna med vaniljsås. Glass eller vispgrädde går även det bra.

Ingredienser

  • 2 dl mjöl
  • ½ dl strösocker
  • 125 g smör
  • 500 g rabarber
  • ½ dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    Skär rabarbern i mindre bitar och blanda med ½ dl socker och 1 msk potatismjöl, samt lägg det i en eldfast form. Blanda övriga ingredienser (smör kan bytas ut mot margarin) till en grynig massa, och lägg det över rabarbern. Går lika bra att ha annan frukt eller bär i stället för rabarber, beroende på vad man tycker är godast. Grädda i 200 grader c:a 20 minuter till pajen har fått fin färg, och rabarbern har smält (syns för det börjar "koka" i formen.) Är ni många, så gör dubbel sats. Ät och njut!

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (1)

    Disen 16 maj 2009

    Gott o enkelt. Det här gillade vi. Tack för receptet.

    Relaterade Artiklar

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben