Min pepparrotssill

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket god sill

Ingredienser

  • 1 burk inlagd sill, ex löksill á 550 g
  • 1 ½ dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • 1-2 msk riven pepparrot
  • 1 msk kapris eller Bostongurka
  • 1 knippa gräslök
  • 4 hårdkokta ägg
  • Strimlad sallad
  • Gräslöksblommor
  • Instruktioner

    1. Häll bort spadet från sillen och klipp den i grova strimlor. Täck ett fat med låga kanter med strimlad sallad. Fördela den delade sillen däröver. Skala äggen. Ta två av äggen och hacka dem, samt strö ägghacket över sillen . Strö hackad gräslök därpå.
    2. Vispa ihop gräddfil, majonnäs, kapris eller Bostongurka och riven pepparrot. Häll såsen över alltsammans i fatet.
    3. Garnera med de återstående äggen i klyftor, mera gräslök och som pricken över i, gräslöksblommor, såatt det liknar en tårta.
    4. Låt stå kallt några timmar så att smakerna fördelas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben