Min ugnsbakade falukorv

Serverar: 4 portioner

Ännu ett recept på ugnsbakad falukorv,men det är alltid roligt att förnya sig.

Ingredienser

  • I ½ dl bostongurka
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 hackad gul lök
  • 2-3 dl riven ost
  • Ketchup
  • Senap
  • Ostskivor
  • 1 burk 375 g rataouille eller
  • 1 burk 375 g krossade tomater
  • Instruktioner

    1. Smörj en ugnsfast form och lägg i falukorven,skär en skåra rakt över falukorven,den ska hålla ihop i botten.
    2. Blanda bostongurkan,crème fraich,riven ost och finhackad lök. Spruta ketchup och senap i botten på falukorven och häll på fyllningen, spritsa ketchup och senap över falukorven och häll dom krossade tomaterna eller ratatouille bredvid korven i formen.
    3. Blir det mycket fyllning över så går det bra att klicka det bredvid korven och fylla på med matlagningsgrädde istället för krossade tomater/ratatouille. Gratinera falukorven ca 30 minuter i ugnen på 180 grader. Lägg ost i skivor på korven efter 20 minuter grädda klart. Servera potatismos eller kokt potatis till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    marhulken 6 september 2010

    Verkligen supergott!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben