Mina fyllda fläskrulader

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Goda rulader fyllda med ädelost, äpple och katrinplommon.

Ingredienser

  • 8 tunna skivor skinka eller bogfläsk
  • 1 äpple i klyftor
  • Katrinplommon
  • Ädelost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 3 dl köttbuljong
  • 3 msk smör
  • Malen ingefära
  • Sås
  • 2 dl sky
  • 2 msk äppelmos
  • 1 msk vinäger
  • 1-2 msk maizena eller arrowrot
  • Instruktioner

    1. Banka ut köttskivorna något. Krydda med salt, peppar och ingefära. Lägg en äppelklyfta, ett katrinplommon och lite ädelost på varje köttskiva och rulla ihop. Fäst ihop med tandpetare.
    2. Bryn ruladerna i smör runt om så de får fin färg. Slå på buljongen och låt eftersteka ca 20-25 minuter under lock. Ta upp ruladerna och lägg dem åt sidan.
    3. Låt skyn koka ihop ca 10 minuter. Tillsätt äppelmos och vinäger och smaka av med salt och peppar. Red av såsen med maizena eller arrowrot utrört i lite vatten.
    4. Lägg tillbaka ruladerna och låt det hela bli varmt. Servera med kokt potatis och någon grönsak.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Molgan 25 september 2008

    Detta var jättegott, evaldo! Kan känna smaken i munnen än. Mumsfilibabba,

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben