Mina kumminbröd

Serverar: 4 portioner

Bröd bakade på youghurt blir saftiga och lite lätt syrliga i smaken. Kryddade med kummin passar de t ex till kräftor eller helt enkelt bara tillsammans med favoritosten.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 75 g smör
  • 5 dl naturell yoghurt, valfri fetthalt
  • 1 tsk salt
  • ½ dl ljus sirap eller flytande honung
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 1 struken tsk hel kummin
  • Ca 10-11 dl vetemjöl + lite till utbakningen
  • Instruktioner

    1. Smält smöret, tillsätt youghurten och värm till 37 grader. Lös upp jästen i youghurten och tillsätt övriga ingredienser. Arbeta degen väl, gärna i maskin. Jäs 30 minuter.
    2. Ta upp och knåda degen tills den känns smidig och inte kladdar. Dela den i 4 delar, gör runda bullar som därefter kavlas ut till avlånga, tunna kakor. Lägg två på varje plåt, nagga och jäs 30 minuter.
    3. Nagga kakorna igen och grädda i 250 grader i ca 5 minuter.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 5 min
    2
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben