Solros- & kumminbröd

Serverar: 1 portioner

Ett gott och enkel att göra bröd.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 4 dl vatten, 37 grader
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 6-7 dl vetemjöl
  • 2 dl rågsikt
  • 1 dl solrosfrön, gärna rostade
  • 1 tsk stött kummin
  • Smör till formen
  • Instruktioner

    1. Ugn; 250 grader + 125 grader
    2. Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen i lite av vattnet, häll i resten och tillsätt salt och honung. Tillsätt mjölsorterna, solrosfrön och kummin och arbeta ihop degen med elvispens degkrokar. Låt jäsa under bakduk 1-2 timmar. Smöra en avlång bakform, 1,5 liter och tippa degen ner i formen. Sätt ugnen på 250 grader och låt degen jäsa medan ugnen blir varm. Grädda i nedre delen av ugnen 15 minuter. Sänk värmen till 125 grader och grädda brödet ytterligare ca 30 minuter. Stjälp upp på galler och låt svalna. Känns ytan för fuktig kan du låta den torka lite i ugnens eftervärme.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 5 min
    2
    1
    4.7
    1 h 5 min
    20
    2

    Kommentarer (1)

    essim 14 november 2010

    Det här var ett jättegott bröd som jag kommer att baka fler gånger. /Annica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben