Ett fiffigt bröd utan jästid. Det ställs in i kall ugn och efter bara en timme står ett nybakat bröd på bordet!
Dessa limpor bakar jag ofta. Smidiga att göra och så goda att äta!
Ingredienser
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
½ dl mörk sirap
3 msk oliv- eller rapsolja
½ msk salt
1 msk malda brödkryddor / kummin
7 dl vetemjöl
7 dl rågsikt
1 ägg
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke och lös den i det fingerljumna vattnet.
- Vispa ner sirap, olja, salt och brödkryddor i degvätskan.
- Blanda ner vetemjöl och rågsikt och arbeta ihop till en smidig deg.
- Dela degen i två delar. Lägg delarna i smorda forma eller forma till två limpor och lägg på en plåt.
- Vispa upp ägget och pensla bröden. Ställ in bröden i kall ugn och sätt sedan bröden på 200 grader. Grädda bröden i ca 50 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Brödet blev gott, men precis som annat bröd jag provat att göra där man inte har någon jäsning innan det sätts in i ugnen blev det väldigt kompakt.