Snabbt kumminbröd

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 5 minuter

Ett fiffigt bröd utan jästid. Det ställs in i kall ugn och efter bara en timme står ett nybakat bröd på bordet! Dessa limpor bakar jag ofta. Smidiga att göra och så goda att äta!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • ½ dl mörk sirap
  • 3 msk oliv- eller rapsolja
  • ½ msk salt
  • 1 msk malda brödkryddor / kummin
  • 7 dl vetemjöl
  • 7 dl rågsikt
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke och lös den i det fingerljumna vattnet.
    2. Vispa ner sirap, olja, salt och brödkryddor i degvätskan.
    3. Blanda ner vetemjöl och rågsikt och arbeta ihop till en smidig deg.
    4. Dela degen i två delar. Lägg delarna i smorda forma eller forma till två limpor och lägg på en plåt.
    5. Vispa upp ägget och pensla bröden. Ställ in bröden i kall ugn och sätt sedan bröden på 200 grader. Grädda bröden i ca 50 minuter.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (1)

    lillasara 16 april 2009

    Brödet blev gott, men precis som annat bröd jag provat att göra där man inte har någon jäsning innan det sätts in i ugnen blev det väldigt kompakt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben