Solros- och morotsbrödkakor
Serverar:
2 portioner
Gott bröd till rykande heta soppan.
Ingredienser
1 morot
6 dl havregryn
4 dl Carlshamn mejeri sojadryck, havredryck eller risdryck naturell
1 dl Carlshamn mejeri mjölkfritt flytande margarin
½ msk socker
½ tsk salt
Garnering
3 msk Carlshamn bageri havregryn fullkorn
3 msk solrosfrön
Instruktioner
Sätt på ugnen på 250 C.
Skala och riv moroten grovt. Rör samman alla ingredienser i en bunke.
Låt smeten svälla i cirka 15 minuter.
Forma smeten till två runda tunnbröd cirka 20 cm i diameter på bakplåtspapper.
Strö över havregryn och solrosfrön. Om du vill kan du dela brödet med kniv eller degsporre.
Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
Tips: Sojadrycken kan bytas ut mot samma mängd Havredryck Naturell.
Liknande recept
Solros- och linfröbröd
2 h
4
Scones med saffran, hasselnötter, solros- och linfrön
15 min
2
Baguetter med vallmo-, solros-, eller sesamfrön
Kajsa Warg bröd
4.7
1 h 5 min
20
2
Fröfrallor
4.7
5
Dekorativa rågflingebröd
2
Goda grahamsbullar
30
Sallad på broccoli, rödlök och äpple
15 min
4
2
Torr pesto
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!