Solros- och morotsbrödkakor

Serverar: 2 portioner

Gott bröd till rykande heta soppan.

Ingredienser

  • 1 morot
  • 6 dl havregryn
  • 4 dl Carlshamn mejeri sojadryck, havredryck eller risdryck naturell
  • 1 dl Carlshamn mejeri mjölkfritt flytande margarin
  • ½ msk socker
  • ½ tsk salt
  • Garnering
  • 3 msk Carlshamn bageri havregryn fullkorn
  • 3 msk solrosfrön
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 250 C.
    2. Skala och riv moroten grovt. Rör samman alla ingredienser i en bunke.
    3. Låt smeten svälla i cirka 15 minuter.
    4. Forma smeten till två runda tunnbröd cirka 20 cm i diameter på bakplåtspapper.
    5. Strö över havregryn och solrosfrön. Om du vill kan du dela brödet med kniv eller degsporre.
    6. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
    7. Tips: Sojadrycken kan bytas ut mot samma mängd Havredryck Naturell.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 5 min
    20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben