Torr pesto

Serverar: 1 portioner

En kryddblandning som smakar nästan som pesto. Gott på pasta. I riktig pesto har man endast pinjenötter men jag har en fröblandning som innehåller pinjenötter, solrosfrö och pumpafrön. Gillar man inte vitlök så byt till lökpulver. Jag använde färsk parmesanost eftersom jag undviker E-nr men skulle tro att torkad, färdigriven igentligen är lättare.

Ingredienser

  • 1 dl riven färsk parmesan
  • 1 dl pinjenötter, solros- och pumpafrön
  • 2 msk vitlökspulver
  • 1 dl torkad basilika
  • 3 msk torkad oregano
  • ½ msk torkad timjan
  • 1 msk salt
  • Instruktioner

    1. Riv den färska parmesanosten och låt torka ca 1 dygn på tidningspapper.
    2. Lägg i osten och fröblandningen i en matberedare.
    3. Mixa tills fröna är lagom hackade.
    4. Lägg i övriga ingredienser.
    5. Mixa lite. Bara så att det blandar sig.
    6. Förvara på burk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Zinfandel
    Drick ett neutralt vitt vin, drick ett ljust rosévin med viss sötma...

    Pesto
    Pesto är den där gröna såsen som är så god i sallader, på pasta eller...

    Bagels & Grissini
    Bagels har verkligen blivit en bestseller här i Sverige. Har du inte m...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben