Solros- och linfröbröd
Serverar:
4 portioner
Tid:
2 timmar
Gott luftigt bröd som alla i min familj gillar skarpt.
Ingredienser
1 liter vatten, 37 grader
½ dl olivolja
50 g jäst
1½ dl farinsocker
1 dl linfrön med skal
1½ dl solrosfrön
2 dl grovt rågmjöl
Ca 22 dl vetemjöl (ej special)
Instruktioner
Blanda vatten, olivolja, jäst och farinsocker tills jäst och farinsocker löst sig. Tillsätt övriga ingredienser.
Knåda degen i maskin 10-15 minuter.
Jäs övertäckt på varm dragfri plats i 40 minuter.
Mjöla fyra jäskorgar.
Dela degen i fyra lika stora delar och forma till stora "bullar" och lägg i jäskorgarna. (Har du inte jäskorgar kan man forma till fyra vanliga bröd.)
Jäs övertäckt i ytterligare 40 minuter på varm dragfri plats.
Stjälp försiktigt upp de fyra bröden ur jäskorgarna på bakpappersklädd plåt.
Grädda i varmluftsugn (alla fyra på en gång) i 175 grader i 30 minuter. Eller två åt gången i vanlig ugn.
Liknande recept
Linfröbröd à la nallemamma
1 h
1
Mormors Linfröbröd
10 min
12-18
Solros- och morotsbrödkakor
2
Scones med saffran, hasselnötter, solros- och linfrön
15 min
2
Baguetter med vallmo-, solros-, eller sesamfrön
Kajsa Warg bröd
4.7
1 h 5 min
20
2
Fröfrallor
4.7
5
Dekorativa rågflingebröd
2
Goda grahamsbullar
30
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!