Solros- och linfröbröd

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Gott luftigt bröd som alla i min familj gillar skarpt.

Ingredienser

  • 1 liter vatten, 37 grader
  • ½ dl olivolja
  • 50 g jäst
  • 1½ dl farinsocker
  • 1 dl linfrön med skal
  • 1½ dl solrosfrön
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • Ca 22 dl vetemjöl (ej special)
  • Instruktioner

    1. Blanda vatten, olivolja, jäst och farinsocker tills jäst och farinsocker löst sig. Tillsätt övriga ingredienser.
    2. Knåda degen i maskin 10-15 minuter.
    3. Jäs övertäckt på varm dragfri plats i 40 minuter.
    4. Mjöla fyra jäskorgar.
    5. Dela degen i fyra lika stora delar och forma till stora "bullar" och lägg i jäskorgarna. (Har du inte jäskorgar kan man forma till fyra vanliga bröd.)
    6. Jäs övertäckt i ytterligare 40 minuter på varm dragfri plats.
    7. Stjälp försiktigt upp de fyra bröden ur jäskorgarna på bakpappersklädd plåt.
    8. Grädda i varmluftsugn (alla fyra på en gång) i 175 grader i 30 minuter. Eller två åt gången i vanlig ugn.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 5 min
    20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben