Minibiskvier med daim

Serverar: 20 portioner

Riktigt goda minibiskvier med smak av choklad, daim och lite citron :)

Ingredienser

  • Botten
  • 150 g mandelmassa
  • ½ dl socker
  • 1 äggvita
  • Fyllning
  • 1 äggvita
  • 1 ½ dl strösocker
  • ½ vaniljstång
  • ½ krm salt
  • ½ citron, saften
  • 200 g smör
  • 125 g mörk choklad 55%
  • 70 g finhackad daim eller daimkulor
  • Ca 100 g mörk choklad att doppa i
  • Instruktioner

    1. Botten: Blanda riven mandelmassa socker och en ägg vita. Spritsa på bakplåtspapper. Ca 3x3 cm i diameter Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 10 min.
    2. Fyllning: Blanda äggvita, strösocker, vaniljstången, salt och citronsaft i en ren rostfri bunke. Rör till sockret har löst upp sig. Vispa till maräng över ett vattenbad (i bunke över kokande vatten) till cirka 65 grader. Tag av bunken från värmen och vispa med elvisp tills marängen blivit helt kall. Klicka ner rumstempererat mjukt smör lite i taget och vispa krämen luftig i cirka 15 minuter. Smält chokladen och låt den svalna, finhacka daimen rör ner de i krämen. Spritsa eller bred på.
    3. Låt stå kallt, doppa i mörk choklad.

    Liknande recept

    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (4)

    Escapade 21 september 2011

    när ska daimen ner och vart tog vaniljstången vägen när den blev till vaniljsocker?

    kremigt 22 september 2011

    Dajmen ska ner i fyllningen och vaniljstången med, råkade visst skriva vaniljsocker :)

    Tompa4643 1 mars 2012

    kan man frysa?

    kremigt 1 mars 2012

    Inte gjort de själv, men vad jag läst så ska de gå kalasbra att frysa! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben