Minicannelloni med kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Ännu ett recept på pasta och kyckling! Men denna rätt passar för ensamhushåll och matlådor. Grädda då i små aluminiumformar istället. 3 st i varje är lagom tycker jag.

Ingredienser

  • 400 g kycklingfärs
  • ½ aubergine
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar, grovmalen
  • ½ dl parmesanost, riven
  • 1 ask färskost, typ philadelphia
  • 1 msk flytande smör eller olja
  • 500 g krossade tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 schalottenlökar
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk olja
  • 10 färska lasagneplattor
  • 1 äggvita
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Strimla och hacka auberginen. Finhacka lök och vitlök. Bryn lök, aubergine och kycklingfärs i smöret. Krydda med salt, peppar och basilika. Lägg över i en skål och låt svalna. Rör sedan ner parmesan och färskost.
    2. Tomatsås: Finhacka lök och vitlök. Fräs i oljan tills löken är blank och genomskinlig. Tillsätt tomatkrosset och sambal oelek. Låt småkoka 20 minuter.
    3. Dela lasagneplattorna på mitten. Lägg en msk fyllning och rulla ihop. Pensla kanten med äggvita så håller det ihop bättre. Lägg rullarna tätt i en ugnsfast form. Häll över tomatsåsen. Toppa med riven ost. Gratinera 20 minuter i 150 grader i ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben