Minicheesecakes med citron och jordgubb

Serverar: 8 portioner

Cheesecake med sommarbär - en till varje gäst

Ingredienser

  • Botten
  • Ca 40 g smör
  • 6 digestivekex
  • Fyllning
  • 1 pkt philadelphiaost, 200 g
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1-2 tsk rivet citronskal
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • Garnering
  • 2 dl utspädd jordgubbssaft
  • 1 dl gelésocker
  • Färska jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Ugn 200°
    2. Smält smöret. Finkrossa kexen och blanda med smöret. Tryck ut kexblandningen i minipajformar.
    3. Fyllning: Vispa ihop osten med sockret. Rör i ägget, crème fraichen, vaniljsockret, citronskalet och saften. Fördela smeten i formarna så den täcker bottnarna.
    4. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Stäng av värmen och låt kakorna stå kvar i ugnen ytterligare 10 minuter.
    5. Koka saften med gelésockret i drygt en minut. Ställ åt sidan att svalna.
    6. Skär jordgubbarna i skivor och lägg dem i en krans på varje cheesecake. Skeda gelén över.
    7. Tips: Du kan också garnera med en fin jordgubbe som du skär fyra snitt i och "fäller ut" som en solfjäder. Lägg en sådan på varje cheesecake och skeda gelén över.
    8. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben