Minipajer med bacon

Serverar: 8 portioner

De här minipajerna är perfekta att servera som drinktilltugg. Det salta baconet tillsammans med purjolöken och kryddorna smakar ljuvligt.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1½ dl vetemjöl
  • 50 g smör
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 purjolök
  • 1 pkt bacon, 140 g
  • 2 ägg
  • 1½ dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 1 msk hackad, färsk eller 1 tsk torkad oregano
  • 1 dl riven, lagrad ost
  • Garnering
  • 8 svarta oliver
  • 8 färska oreganokvistar
  • Tillbehör
  • Bakelse- eller aluminiumformar
  • Instruktioner

    1. Börja med pajdegen. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman mjöl, matfett skuret i bitar och tomatpuré för hand eller i en matberedare.
    2. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt samman allt till en deg. Dela degen i åtta bitar. Tryck ut degbitarna i bakelse- eller aluminiumformar. Ställ formarna på en plåt.
    3. Gör fyllningen. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Strimla baconet.
    4. Fräs purjolök och bacon, utan extra matfett, i en stekpanna 3-4 minuter.
    5. Vispa samman ägg, mjölk, salt, peppar och oregano i en skål eller kanna.
    6. Fördela baconfräset i formarna. Häll över äggstanningen. Strö över riven ost.
    7. Grädda pajerna i nedre delen av ugnen cirka 18 minuter. Garnera varje paj med en oliv och en kvist oregano.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben