De här små marängerna blir perfekta som efterrätt istället för tårta på kalaset. Alla får varsin minitårta!
Ingredienser
Maräng
4 äggvitor
2 dl socker
1½ tsk maizena majsstärkelse
3/4 tsk vitvinsvinäger
Dekoration
Ca 5 dl jordgubbar
3 dl vispgrädde
Smultron
Instruktioner
Sätt ugnen på 110 grader.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i sockret, lite i taget, till ett hårt och blankt skum. Vispa i mjölet och därefter vinägern i skummet.
Rita 6 rundlar, 8-10 cm i diameter, på ett bakplåtspapper och fördela skummet. Använd baksidan på en sked för att forma och göra en grop i varje rundel.
Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 1½ timme. Stäng sedan av ugnen, men låt marängerna stå kvar och kallna.
Rensa jordgubbarna och skär dem i små bitar. Vispa grädden.
Blanda jordgubbarna med grädden oh fyll groparna på marängerna med blandningen precis före servering.
Dekorera med smultron.