Minipavlova med jordgubbsgrädde och smultron

Serverar: 6 portioner

De här små marängerna blir perfekta som efterrätt istället för tårta på kalaset. Alla får varsin minitårta!

Ingredienser

  • Maräng
  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1½ tsk maizena majsstärkelse
  • 3/4 tsk vitvinsvinäger
  • Dekoration
  • Ca 5 dl jordgubbar
  • 3 dl vispgrädde
  • Smultron
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 110 grader.
    2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i sockret, lite i taget, till ett hårt och blankt skum. Vispa i mjölet och därefter vinägern i skummet.
    3. Rita 6 rundlar, 8-10 cm i diameter, på ett bakplåtspapper och fördela skummet. Använd baksidan på en sked för att forma och göra en grop i varje rundel.
    4. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 1½ timme. Stäng sedan av ugnen, men låt marängerna stå kvar och kallna.
    5. Rensa jordgubbarna och skär dem i små bitar. Vispa grädden. Blanda jordgubbarna med grädden oh fyll groparna på marängerna med blandningen precis före servering. Dekorera med smultron.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben