Flädersoppa med jordgubbsgrädde

Serverar: 4 portioner

En kall soppa med vårsmak. Spara några jordgubbar till garnering.

Ingredienser

  • 3 dl koncentrerad fläderblomssaft
  • 7 dl vatten
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 kanelstång
  • Jordgubbsgrädde
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Koka upp saft och vatten i en kastrull. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Ta kastrullen från värmen och häll ner redningen i en fin stråle under omrörning. Ställ tillbaka kastrullen och låt soppan få ett hastigt uppkok. Häll upp i en serveringsskål och låt kallna.
    2. Jordgubbsgrädde: Vispa grädden och smaksätt med vaniljsocker. Spara fyra jordgubbar till dekoration, skär ner resten i grädden. Servera soppan i tallrikar med jordgubbsgrädden och toppa med en hel jordgubbe.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben