En kall soppa med vårsmak.
Spara några jordgubbar
till garnering.
Ingredienser
3 dl koncentrerad fläderblomssaft
7 dl vatten
2 msk potatismjöl
1 kanelstång
Jordgubbsgrädde
1,5 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
2 dl jordgubbar
Instruktioner
Koka upp saft och vatten i en kastrull.
Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten.
Ta kastrullen från värmen och häll ner redningen i en fin stråle under omrörning.
Ställ tillbaka kastrullen och låt soppan få ett hastigt uppkok.
Häll upp i en serveringsskål och låt kallna.
Jordgubbsgrädde:
Vispa grädden och smaksätt med vaniljsocker.
Spara fyra jordgubbar till dekoration,
skär ner resten i grädden.
Servera soppan i tallrikar med jordgubbsgrädden
och toppa med en hel jordgubbe.