Marängbädd med jordgubbsgrädde

Sommartårtan nummer ett: jordgubbar och maräng. Lika enkel som god.

Ingredienser

  • 4 st äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk maizena, majsstärkelse
  • Fyllning
  • 6 st jordgubbar
  • 1 msk florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • 1 l jordgubbar
  • 1 nypa myntablad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125°.
    2. Vispa äggvitorna till fast skum, gärna med elvisp. Vispa i sockret, lite i taget. Tillsätt vaniljsocker, vinäger och majsstärkelse när marängsmeten är riktigt fast.
    3. Bred ut en del av marängsmeten i en form, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Toppa med resten av marängsmeten till en kant.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme.
    5. Låt marängformen stå kvar i avstängd ugn tills den är torr och släpper från papperet. Förvara torrt till servering.
    6. Vid servering: Snoppa och mosa jordgubbarna med florsockret. Vispa grädden med strösockret. Blanda i vaniljsocker och mosade jordgubbar.
    7. Fyll marängformen med jordgubbsgrädden.
    8. Garnera med jordgubbar och mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben