Drottningplättar med jordgubbsgrädde

Serverar: 4 portioner

Jordgubbsgrädden är ett fantastiskt gott komplement till plättarna. Servera med syrliga och goda bär som smakar svensk sommar.

Ingredienser

  • Plättar
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 msk Arla svensk smör
  • 3 dl Arla mjölk
  • 2 ägg
  • Till servering
  • 2 ½ dl Arla Köket smaksatt vispgrädde jordgubb
  • ½ liter blåbär och hallon
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl och salt i en bunke.
    2. Smält smöret.
    3. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken, äggen och smöret.
    4. Stek plättar i en plättlagg eller stekpanna.
    5. Vispa grädden till ett fast skum. Servera plättarna ljumma med grädde och bär.
    6. Källa: Conrad Tyrsén Årets Konditor 2009

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben