Kardemummakryddad mudcake med jordgubbsgrädde
Chokladig och underbar kladdkaka serverad med jordgubbsgrädde. Denna mudcake skall vila i kylskåpet en stund, så den passar perfekt när man vill förbereda efterrätten.
Ingredienser
200 g Arla svenskt smör
100 g mörk choklad
100 g ljus choklad
4 ägg
2 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk krossade kardemummakärnor
Till servering
2 ½ dl Arla Köket smaksatt vispgrädde jordgubb
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Smält smöret i en kastrull.
Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret under omrörning.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma.
Rör ner det i äggsmeten tillsammans med smör- och chokladblandningen.
- Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
- Låt stå i kyl minst 30 min innan servering.
Vispa grädden och servera till kakan.
Liknande recept
Kommentarer (0)