Kardemummakryddad mudcake med jordgubbsgrädde

Chokladig och underbar kladdkaka serverad med jordgubbsgrädde. Denna mudcake skall vila i kylskåpet en stund, så den passar perfekt när man vill förbereda efterrätten.

Ingredienser

  • 200 g Arla svenskt smör
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g ljus choklad
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk krossade kardemummakärnor
  • Till servering
  • 2 ½ dl Arla Köket smaksatt vispgrädde jordgubb
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret under omrörning.
    3. Vispa ägg och socker pösigt.
    4. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma. Rör ner det i äggsmeten tillsammans med smör- och chokladblandningen.
    5. Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
    6. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
    7. Låt stå i kyl minst 30 min innan servering. Vispa grädden och servera till kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben