Minipizzorna har både sötma och sälta och smakar fantastiskt.
Ingredienser
25 g jäst
2 dl vatten, 37ºC
½ dl olivolja
1 tsk salt
Ca 5 dl vetemjöl
Fyllning
¾ dl chilisås
1-2 stora, mogna mango
1 stor rödlök
200 g chèvreost
Färsk oregano
Instruktioner
Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt olivolja, salt och mjöl. Arbeta samman till en deg. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och arbeta den smidig.
Tillsätt mer mjöl om degen verkar för lös. Dela degen i ca 20 bitar och rulla till bollar. Lägg dem på plåt och platta till.
Bred på chilisås. Skala och skär mango och rödlök i skivor. Lägg detta på pizzorna och strö över chèvre. Låt jäsa i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200ºC. Grädda i 13-15 minuter eller tills pizzorna är genomgräddade och fått fin färg. Garnera med färsk oregano.
Pizzorna kan gräddas i förväg och sedan värmas strax före servering.