Minipizzor med chèvre och mango

Serverar: 20 portioner

Minipizzorna har både sötma och sälta och smakar fantastiskt.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten, 37ºC
  • ½ dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • Ca 5 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • ¾ dl chilisås
  • 1-2 stora, mogna mango
  • 1 stor rödlök
  • 200 g chèvreost
  • Färsk oregano
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt olivolja, salt och mjöl. Arbeta samman till en deg. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
    2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och arbeta den smidig. Tillsätt mer mjöl om degen verkar för lös. Dela degen i ca 20 bitar och rulla till bollar. Lägg dem på plåt och platta till.
    3. Bred på chilisås. Skala och skär mango och rödlök i skivor. Lägg detta på pizzorna och strö över chèvre. Låt jäsa i ca 30 minuter.
    4. Sätt ugnen på 200ºC. Grädda i 13-15 minuter eller tills pizzorna är genomgräddade och fått fin färg. Garnera med färsk oregano. Pizzorna kan gräddas i förväg och sedan värmas strax före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben