Minipizzor med kräftstjärtar

Serverar: 30 portioner

Ljuvliga små pizzor med kräftstjärtar, mozzarella och svamp.

Ingredienser

  • Deg
  • 2½ dl ljummet vatten
  • 25 g jäst
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl vetemjöl
  • 2½ dl rågsikt
  • ½ tsk salt
  • Fyllning
  • 100 g kräftstjärtar
  • 20 körsbärstomater
  • 2 msk hackad tryffel eller någon annan finhackad svamp, t ex kantarell eller champinjon
  • 200 g mozzarella
  • Tomatsås
  • 1 dl krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 msk färsk eller ½ tsk torkad oregano
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i det ljumma vattnet och tillsätt olja, salt och sedan mjölet i omgångar. Blanda till en smidig och lätt deg. Låt den gå i en degblandare i 5 minuter. Degen skall vara lätt kladdig. Låt jäsa i 30 minuter.
    2. Blanda alla ingredienser till såsen.
    3. Kavla ut degen ca 2-3 mm tjock. Ta ut pizzor med utstickare eller ett glas ca 7-8 cm i diameter. Bred på tomatsåsen och den skivade eller smulade mozzarellan.
    4. Sätt ugnen på 240 grader.
    5. Gör 3 olika pizzor. 1. Mozzarella, delade körsbärstomater och kräftstjärtar. 2. Mozzarella och delade körsbärstomater 3. Mozzarella och svamp.
    6. Lägg pizzorna på smörpapper och grädda i ca 6-7 minuter tills de är gyllenbruna. Garnera med färska örter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben