Minipizzor med salami och paprika

Serverar: 4 portioner

Naggande små och goda pizzor utan vanligt vetemjöl.

Ingredienser

  • 7½ dl mandelmjöl
  • 2 tsk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl vatten
  • 2 ägg
  • 3 dl riven ost
  • Topping
  • 150 g rostad paprika (finns på burk)
  • 6-7 soltorkade tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 röd paprika
  • 100 g tunt skivad salami
  • 2 påsar mozzarella, á ca 125g
  • 2 dl riven ost
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Sallad
  • Oliver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda mandelmjöl, fiberhusk, bakpulver, vatten, ägg och riven ost i en bunke. Låt stå och svälla i 10 minuter.
    3. Klicka ut 9-12 små högar av smeten och platta till och forma till pizzabottnar på en bakplåtspapperklädd plåt. Grädda mitt i ugnen 12 minuter.
    4. Mixa de rostade paprikorna, de soltorkade tomaterna och olivolja med en stavmixer. Bred blandningen på minipizzorna när de är gräddade.
    5. Skär den röda paprikan fint och fördela på pizzorna. Gör samma sak med salamin. Skär mozzarellan i skivor och lägg överst tillsammans med den rivna osten.
    6. Tag några tag med pepparkvarnen och grädda mitt i ugnen 10-15 minuter.
    7. Servera med sallad och oliver.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben