Mint mockarutor

Serverar: 5 portioner

Tid: 40 minuter

Den här smälter i munnen på en. Om man är en riktig mint älskare.

Ingredienser

  • Botten
  • 3dl socker
  • 2 ägg
  • 4½ dl mjöl
  • 1½ dl mjölk
  • 150g smör
  • 1msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Glasyr
  • 3½ dl florsocker
  • 75 g rumsvarmt margarin
  • 1-2 msk kakao
  • 1 msk starkt kaffe
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 droppar pepparmintsolja
  • Garnering
  • Marianne crusch
  • Instruktioner

    1. Rör socker och ägg pösigt, torra ingredienser blandas i hop. Smält smöret häll växelvis torra ingredienser, mjölk och smör. Sätt in i ugnen 15-20 minuter 175 grader. Rör ihop galsyren som en vanlig choklad glasyr. Låt kakan svalna före du sätter på glasyren, strö på Marianne crusch.
    2. Passar mycket bra till kaffe och baileys.
    3. Om man är glutenintolerant så går det bara ändra mjölet till gluten fri mjöl Enkelt...

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben